Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

RSS

 Long time no see
10.11.2018 10:59 | Heini

Tervehdys pitkästä aikaa!

Nämä sivut ovat jääneet lähes päivittämättä, kun tuolla facebookin puolella tulee kaikki oleellinen nykyisin jaettua. Lisäksi silloin harvoin kun saan näitä päivitettyä, onnistun tuhoamaan kaikki kirjoitukset, kun ohjelma toimii erilain mihin olen tottunut kerhon sivuja päivittäessä... :D Yritän kuitenkin jatkossa kunnostautua ja pitää sivuja edelleen yllä, onpa nuo kokonaan uudet sivutkin pyörineet mielessä..

Meille tuli tosiaan kesällä uusi pentu Vinha, joka on nyt puolivuotias ja ensimmäinen jahtikausikin on jo takana. :) Ehdittiin saada jonkun verran lintuhaukkuja ja pikkaisen kun olis ollu tuuria enemmän, niin pudotuskin olisi voinut tapahtua. Ei onneksi ole sen suhteen kiirettä vielä.

Mintan ja Ruutin kanssa kausi sujui entiseen malliin. Aloitusviikolla oli hyviä tilanteita ja sain kummallekin koiralle pudotuksen. Sen jälkeen linnut ei enää haukuttaneetkaan ja vasta marraskuun puolella Ruutille tuli seuraava tilanne - itse möhlin hyvän koppelohaukun. Kokeissa en enää Mintaa käytä, mutta Ruutille jahdataan edelleen viimeistä ykköstä. Alkukautena kunto ei ihan riittänyt juosta täysiä koe-eriä ja sen jälkeen ei olla päästy kokeeseen, mm. huonojen kelien takia. Jospa sitä vielä joku päivä onnistuttaisiin :)

Tässäpä Vinhasta 2kk ja 6kk kuvat <3 Mukavaa syksyn jatkoa kaikille!


 - Heini  | Kommentoi Norjan valloitus 18.-19.6.2016
20.07.2016 20:18

Ruutin, Mintan ja Saaga-sheltin kanssa pyörähdettiin viikonloppu Tromssan näyttelyissä Norjassa. Sää ei oikein suosinut, mutta muuten reissu oli mainio.

Lauantaina kaikkien rotujen näyttelyssä Saaga sai kovassa kisassa ERIn, muttei sijoittunut. Minta ja Ruuti olivat ainoat pohjikset ja Eli-Marie Kleppin mielestä Minta oli oikein nätti VSP ja Ruuti todella komea poika -> SERT & ROP! "I could take him home." luki arvostelussa :)

Sunnuntaina kansainvälisessä näyttelyssä Saaga sai H:n, mikä oli melkoinen yllätys... Sitten jelppasin kaveria ja esitin bordercollie-Myrskyn laatuarvostelussa ja poika oli hienosti PU1 ja omistaja ehti itse loppukehään, josta tuli vielä ROP-ruusuke ja loppukehistä vielä RYP-sijoitus :)

Mintan ja Ruutin lisäksi kehässä oli sunnuntaina kaksi muuta pohjista, tuomarina oli Christian Lang, jolla aikoinaan Eetuakin käytettiin Ruotsissa. Ruutin tulos ainoana uroksena SERT, CACIB, VSP oikeutti titteleihin NO & POHJ MVA!!! Minta puolestaan oli pitkällisen juoksuttelun jälkeen ROP, ja neiti pääsi ryhmässä 7 parhaan joukkoon! Ryhmäkehän otti lauantainen tuomari, oi jos vaan olisi Ruuti päässytkin loppukehiin... ;)

Pohjisnartuissa kakkoseksi tuli Mintan siskopuoli-Olivia, joka hienosti nappasi itselleen sertin, joka jää odottamaan viimeistä koetulosta, sekä vara-cacibin, joka Mintalta vahvistuu sille cacibiksi. Siitäkin seurannee jotain titteleitä myöhemmin :o)


( Päivitetty: 20.07.2016 20:30 )

Kommentoi Eipä sittenkään
23.04.2016 00:03 | Heini

Harmi homma, mutta Tellu-jämpti ultrattiin tyhjäksi, ei tullut vappupentuja. :/


 - Heini | Kommentoi JÄMPTIN PENTUJA :)
17.03.2016 14:02 | Heini

Saatatte hieman ihmetellä rodun vaihtumista näin yhtäkkiä, mutta minulla on tämmöinen pieni sivuprojekti tänä keväänä jämtlanninpystykorvan pentujen muodossa :)


Eli astutettu 4. ja 6.3. jämptinarttu Karhunkaatajan Tellu uroksella Kortenivan Paukku, pentuja on siis toivottavasti odotettavissa toukokuun alussa. Molemmat ovat toimivia, rohkeita hirvikoiria ja mukavaluontoisia perhekoiria. Kummallakin on ennestään yksi pentue, jotka ovat antaneet hyviä merkkejä metsällä.

Yhdistelmällä on hirvikoirajärjestön A-suositus ja lisätiedot löytyvät koiranetistä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FIN38943%2F08&ReknoI=FI36211%2F13

Sekä SHHJ:n tietokannoista Tellu: http://koiratietokanta.fi/shhj/koirantiedot.php?lang=fi&Reknro=FIN38943/08

ja Paukku: http://koiratietokanta.fi/shhj/koirantiedot.php?lang=fi&Reknro=FI36211/13

 

Metsästäviin ja mielellään kokeista kiinnostuneisiin koteihin. Jämpti sopii myös kotikoiraksi, jos vaikka joku tuttu tai sukulainen sitä syksyllä vie kuitenkin metsälle. :)

Pennut kasvavat Muhoksella ja ne rekisteröidään Koirapiha-kennelin nimiin.

Varaukset Jussi Lemiläinen jussi.lemilainen(at)icloud.com , puh. 050-5210606

Tiedustelut ja varaukset myös minulta heinilehisto(at)gmail.com ja puh. 040-5722939, myös facesta tavoittaa. :)


 - Heini | Kommentoi Vielä ne syksykuulumiset
24.01.2016 17:52 | Heini

Jatkoa edelliseen, nyt kun on sivuja saatu päiviteltyä.

Koekausi 2015 alkoi ihmeen hyvin, kun Ruuti nappasi muotovalion arvoon oikeuttavan AVO2-tuloksen oman kerhon kisoista 21.8. Kiimingistä! Mukava aloitus :) Seuraavana viikonloppuna Minta haukkui OK-haukuissa Taivalkoskella tasaista jälkeä 55p ja 57p VOI3-tulokset, joilla kokonaiskilpailusta heltisi viides sija (yht. 17 koiraa) ja 100e lahjakortti SOS-asuun! :) Eka päivänä oli vain yksi koppelo, josta kymppiminuuttinen, ja myös 10min joutsenhaukku, kerta se on ensimmäinenkin! :D Toinen päivä alkoi erikoisen hyvin, heti autolta alkoi tapahtua ja noin ekan tunnin sisään oli 4 löytöä, 4 ensihaukkua, joista yksi puustalöytö, mutta valitettavasti haukut ei kestäneet tarpeeksi pitkään, että olis kunnon tulokseen ylletty.

Seuraavana oli vuorossa Kessin haukut Inarissa! Hieno kokemus käydä siellä, mutta tuskin tulee sinne asti lähdettyä toiste. Ensimmäinen päivä sujui mukavan tuomarin kanssa hienossa maastossa ja reissu oli erinomainen, Ruuti haukkui AVO1-tuloksen kolmella täydellä kympillä ja yhdellä lyhyemmällä haukulla :) Olipa harvinaista herkkua päästä toteamaan hyvin kestäviä haukkuja ja yleensäkin nähdä niin paljon metsoja ja koppeloita. Toisena päivänä Minta pääsi vuorostaan kehiin, vaikka toki olisi voinut harkita Ruutin vaihtamista sen tilalle, kun luokka vaihtui.. Halusin kuitenkin pikkuneidinkin pääsevän näyttämään kyntensä noissa oloissa. :) Maasto ei ollut ollenkaan minun mieleen, paljon kivirakkoja ja sen myötä hankalakulkuista itselle ja koiralle. Erän alussa heti autopaikan vierestä löytyi koppelopoikue, jonka yhdestä linnusta Minta sai hyvän kympin ja siihen se sitten jäi. Olisipahan ollut lintupaisti kuitenkin repussa siltäkin reissulta :)

Loppukaudesta käytiin vielä Ruutin kans VOI-luokassa 72 ja 9 pisteen edestä, eli oikein hyvä syksy takana. Tarkemmat koekertomukset koirien omilla tulossivuilla.

Jahtikausikin sujui ilmiömäisesti siihen nähden, mihin ollaan totuttu ;) Kummallekin koiralle tippui haukkuun kolme lintua! Minä pääsin Mintalle ampumaan pyyn ja teeren ja lankomies pyyn, kaikki hyviin haukkuihin (n. 10, 15 ja 6 min haukut). Ruutille taas sain pudotettua mallihaukkuihin teeren ja metson!! (10min luokkaa kait kumpikin haukku) sekä toinen lankomies vielä pyyn pikkuräpsäykseen :)

Ruutin kanssa treenattiin myös yks fasaanipudotus, joka sujui kerrankin niin kuin pitääkin. Alkaa aika mukavasti koirat toimia, vaikka Ruuti kyllä kuumui noista pudotuksista niin paljon, että tyhjänhaukkuja ja turhaa volinaa alkoi tulla kahta kauhiammin. Mutta jospa se ikä sitä rauhottaisi ja jospa lintuja jatkossa saisi vaikka vähän tasaisemmin saaliiksi, niin se ei olisi koirallekaan niin ihmeellistä ;)

Seuraavaa syksyä odotellessa!

PS. Ruuti siis sai koetuloksen myötä FI & SE MVA -tittelit sekä joulun alla vielä Helsinki Winner 2015 -tittelin ;)


( Päivitetty: 24.01.2016 18:27 )

 - Heini | Kommentoi


©2019 pohjikset Eetu & Minta - suntuubi.com