Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

päivitetty 10.11.2018

Tällä sivulla tutustut pikku-Vinhaan :)

 

 

Vinha

FI30514/18

s. 20.4.2018

i. Ensilumen Tutka, e. Kaikenriistan Nelli

kasv. Sami Jokitalo, Haukipudas

om. Heini Lehisto

 

 

 

Ruutin kasvattajalta sain keväällä 2018 vinkin hyvänoloisesta yhdistelmästä. Ruutin emän sisko oli astutettu mielenkiintoisella uroksella ja kun pentuja syntyi peräti 6, joista neljä oli narttuja, tiesin tilaisuuteni koittaneen. Kävin tutustumassa isäkoiraan ensin livenä ja sitten pentuihin, ja emä minulle olikin entuudestaan tuttu. Tutka-isällä on näyttelystä vara-SERT ja kokeesta AVO3, lisäksi sen lähisuvussa on lisää vakuuttavia koenäyttöjä. Nellillä on näyttelystä SERT ja kokeesta AVO2, lisäksi olen Nellin sisaruksista kaksi nähnyt itse metsässä ja suku on muutenkin itselle tuttu ja mieluinen.

Kaikki kuusi pentua olivat tasaisia ja hyvin värittyneitä, mitä nyt yksi oli muita vaaleampi. Pentueen isällä on pitkähkö turkki ja monella pennulla turkki näytti ainakin pienenä vähän samanlaiselta, mutta blondilla se oli lyhyempi. Muutaman visiitin jälkeen meille valikoitui juurikin tuo blondi ja niin Vinha kotiutui meille juhannuksen jälkeen. :)

Vinha on ollut pienestä asti rohkea ja ystävällinen sekä melko itsenäinen. Autoilua Vinha on inhonnut alusta asti ja pahoinvointia oli jonkun aikaa. Syksyn metsäreissuilla neiti sentään alkoi hiljalleen tottua autossa oloon ja alkoikin tulla jo vapaaehtoisesti kyytiin. Ensimmäiset lintukosketukset Vinha sai jahdin aloitusviikolla noin 5kk iässä ja ensimmäiset haukut sitten lokakuulla. Loppukautta kohti haukkuja alkoi tulla lisää ja haku kehittyi mukavasti. Pikkulintujen haukkuminen ja myyränkaivuu ovat Vinhalle kuitenkin vielä mieluisinta ajanvietettä metsässä :D

Ulkomuodoltaan Vinha on tosi lupaavan oloinen ja innolla odotankin, että päästään talvella näyttelykehät korkkaamaan!

 

Vasemmalla Vinhan emä Nelli ja pentue taustalla, oikealla Vinhan isä Tutka