Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Täältäpä löytyy Ruutin terveystiedot.

 

  • Penturokotukset ja tsekkaukset syksyllä 2012 - kaikki ok :)

 

  • Marraskuussa 2012 Ruutia piti käyttää lääkärissä näytillä, kun vasta puhjenneet alakulmurit meinasivat kasvaa liian pystyssä kitalakea kohti (maitohampaat olivat olleet aivan passelisti ja irtosivat helposti itsestään). Rauhoituksessa yläikeniä koverrettiin aavistuksen siitä kohtaa, mihin alakulmurit osuivat ja sen toimenpiteen jälkeen venyttelin hampaita 3 viikon ajan muutaman kerran päivässä. Oikeille paikoille ne siitä sitten kasvoivat, olisivat varmaan kasvaneet itsestäänkin, mutta ylihysteerinen emäntä ei jäänyt sitä odottelemaan :) Toimenpide on varmistettu Kennelliitosta, eikä se estä näyttelyihin osallistumista, kuten varsinaiset oikomishoidot yms. olisivat tehneet. Ruutin purenta oli aavistuksen väljä 9kk ikään saakka, mutta sen jälkeen se on ollut moitteeton ja kaikki hampaatkin löytyy.

 

  • Lokakuussa 2013 lääkitsin koirat nenäpunkkeja vastaan Strongholdilla, Ruutilla oli ollut satunnaisia, mahdollisia nenäpunkin oireita ja etenkin Minta oli poikkeuksellisen huonosti toiminut alkusyksyn metsässä, niin päätin kokeilla. En huomannut vaikutusta koirissa...

 

  • 18.12.2013 Ruuti kävi Pevisassa; silmät, polvet, lonkat ja kyynärät ok :)

 

  • 4.11.2015 Ruuti kävi uudestaan Pevisassa; silmät ja polvet edelleen ok!

 

  • 10.11.2016 Ruuti kävi perusteellisessa lääkärintarkistuksessa, koska oli metsällä ei ollut oma itsensä. Aristi takajalkojen venytystä, mutta on hyvin jäykkä muutenkin, joten hankala sanoa. Kenties venäyttänyt jonkun paikan aiemmin. Tutkimuksissa ei löytynyt muuta kuin hieman punoittavat nielurisat ja melko täydet anaalit. Verikokeet olivat ok, eturauhanen ultrassa hyvännäköinen ja selkä röntgenkuvattiin ja sekin oli ok. Ruuti sai Antepsinia parin viikon kuurin närästykseen, mutta lääkitystä tuskin tarvii jatkaa, kun närästys on todella satunnaista.

 

  • 29.11.2016 Ruuti kävi silmätarkastuksessa; kaikki edelleen ok!

 

  • 3.9.2017 Ruuti loukkasi itsensä Syötteellä haukkukokeessa, alkoi puolivälissä ontua vasenta takajalkaansa ja jouduimme keskeyttämään kokeen. Ontuminen loppui nopeasti ja ei käyty lääkärissä, mutta aloitimme hieronta- ja fysioterapiajakson sen seurauksena.

 

  • 11.10.2017 Ruuti loukkasi taas itsensä Kajaanin kokeessa, tällä kertaa oikean etujalkansa. Ontumista oli kuitenkin vain hetken ajan ja koira oli taas sitten ennallaan. Tuo jalka onkin ainoa, mistä hieroja ja fyssari on löytänyt jotain varsinaista vikaa, sillä jo keväällä 2016 jalasta löytyi arpikudosta merkkinä jostain vanhasta vammasta. Jalkaa on nyt hoidettu muutaman kuukauden ajan, mutta eipä se arpikudos noin vain parane ja jalka tulee varmaan olemaan jäykempi koiran loppuiän.

 

©2019 pohjikset Eetu & Minta - suntuubi.com