Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

MUISTOISSAMME

  

Pannarihirmu ja oravien kauhu

Pakkasrustan Piekko

11.4.1996 - 9.8.2010

 

Piekko oli perheemme ensimmäinen koira. Sen kanssa koettiin mm. lukemattomat oravahaukut, myyräjahdit ja myöhemmällä iällä myös lintuhaukut. Piekko kunnostautui karkailemisessa, oi sitä nuoruusaikaa, jolloin Piekkoa jahdattiin ympäri Oulunsaloa tai Pudasjärveä. Soitettiinpa meille kerrankin kotiin, että onko teidän koira kenties karkuteillä ja Pudasjärven kaupan edessä haukkumassa ilvespatsasta!? Meidän koirahan se.

Piekko oli kaikkien kaveri, niin ihmisten kuin koirien ja muidenkin eläinten, ja rapsutukset kelpasivat aina. Herra vietti lähinnä kotikoiran elämää, mutta kävi aina välillä huvittamassa tai hurmaamassa yleisöä ja tuomareita lähiseudun mätsäreissä.

Vanhemmiten Piekkokin raski aavistuksen rauhoittua, eikä karkailukaan ollut enää se tärkein elämäntehtävä. Piekko sai nuorena jälkeläisiä kahden pentueen verran ja oli oikein hyvä isä Eetun jäädessä meille kotiin. Mintan tulo kesällä 2009 piristi vanhusta selvästi ja todella kärsivällisesti Piekko suhtautui pentuun silloinkin. Piekko oli oma pirteä itsensä loppuun asti, mutta valitettavasti sydän ei lopulta enää jaksanut vanhuksen vauhdissa mukana, vaan Piekon oli aika nukkua pois kotiväen seurassa rauhallisena syysaamuna.

  

Koskaan ei tiedä
onko aikaa paljon
vai vähän,
yht´äkkiä huomaa
se päättyikin tähän.
On paikkasi tyhjä ja
korvaamaton, ja
kaipuu suuri
sanaton.