Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Esittelyssä sivujen tekijä ja koirien omistaja. (päivitetty 20.7.2016)

 

Olen siis Heini Lehisto (vm '87) ja kotoisin Oulunsalosta, jossa vanhempani ja osittain koiranikin edelleen asuvat. Asun tällä hetkellä Kaukovainiolla kerrostalossa ja reilun 10km välimatka ei ole este eikä mikään vaihdella sopeutuvaisia koiria tilanteen mukaan kaupunkiin ja takaisin :) Olen valmistunut ylioppilaaksi 2006 Oulunsalon lukiosta ja hortonomiksi 2011 Oulun ammattikorkeakoulusta, luonnonvara-alan yksikön puutarhatalouden koulutusohjelmasta. Se varsinainen oma ala on kuitenkin vielä hakusessa..

Koiria minulta löytyy tällä hetkellä kaksi; pohjanpystykorvat Minta ja Ruuti, joista saat lisää tietoa niiden omilta sivuilta. Ensimmäinen koirani Piekko nukkui pois alkusyksystä 2010, reilun 14 vuoden iässä. Piekostakin löydät lisätietoja Muistoissa-sivulta. Elämäni koira, oma kasvattimme Eetu, päästettiin paremmille metsästysmaille reilun 17 vuoden iässä kesällä 2016. Koirilla onkin ollut merkittävä osa elämässäni pienestä asti, jo ennen kuin sain ensimmäisen koirani 9-vuotiaana. Ennen koiria meillä on ollut gerbiilejä, akvaariokaloja ja kani, sekä lemmikkiorava :)

Olen nuorempana harrastanut pianon soittoa ja partiota, juossut ja hiihtänyt kilpaa sekä kokeillut myös pesäpalloa. Nykyisin keskityn aika lailla koiriin, metsästykseen ja kalastukseen.
 

 

 

Koiratouhu


Olen pian kahdenkymmenen vuoden ajan kulkenut koiranäyttelyissä esittäen sekä omia että tuttujen koiria, ja muutaman vuoden harrastin aktiivisesti myös Junior Handleria. Koiranäyttelyistä minut sai innostumaan Piekon kasvattaja Ari Juntunen, joka houkutteli meidät ensimmäistä kertaa marraskuun lopulla 1996 viemään Piekon näyttelyyn. Myöhemmin esittelin myös Arin koiria näyttelyissä ja siitä harrastus sitten lähti.

Metsästyskortin ja aseenkantoluvan hankkimiseen sain kerättyä rohkeutta vasta syksyllä 2009, vaikka Piekon pentuajoista asti olin kuitenkin kulkenut mukana metsällä koiranohjaajana. Metsällä koirieni kanssa mukana on olleet vuoroin isäni, molemmat lankomiehet ja muitakin tuttuja, ja välillä on saalistakin tullut. Kiitos niille, jotka ovat kehdanneet meidät mukaan ottaa :) Nykyisin toki kuljen eniten yksin metsällä, kun ajokortti ja metsästysluvat taskusta löytyvät.

Eetu on oma kasvattini, tarkemmin sanottuna minun ja isän, koska olin silloin vielä liian nuori saadakseni kasvattajan tittelin yksin. Olen käynyt kasvattajakurssin vuoden 2010 keväällä, saa nähdä tuleeko vielä joskus anottua kennelnimeäkin..

Olen jäsenenä Suomen Kennelliitossa, Suomen Pystykorvajärjestössä ja Oulun Seudun Pystykorvakerhossa, jossa olen ollut myös hallituksen jäsen vuodesta 2011 alkaen.

 

©2018 pohjikset Eetu & Minta - suntuubi.com